Değer Eğitimi

DEĞERLER EĞİTİMİ

Değerler eğitimi, kendi kültürümüzü, toplumsal ahlak kurallarımızı ve inancımızı öğrenip yaşayış ve davranışa aktarmaktır.

Yaşadığımız toplumda her birey, hem şahsi ilişkilerinde hem de toplumsal ilişkilerinde daha sağlıklı ve daha güvenilir birliktelikler kurmayı amaçlar. Değeler eğitiminin temeli ise buna dayanır.  Gelecek için ahlaki ve toplumsal değerleri yüksek, inançlarına bağlı, ufku açık bireyler yetiştirmektir.

Günümüzde değerler eğitimi üzerine farlı çalışmalar yapılmaktadır. Ancak bu alanda önemli olan husus, bireyde, öğrenilen değeri davranışa geçirebilmek ve hayatının normal sürecine dahil edebilmektir.

Atlas eğitim kurumları olarak değerler eğitimini anaokullarından lise öğrencilerine kadar tüm kurumlarımızda ön planda tutmaktayız. Biliyoruz ki toplumun temeli atılacak bir tohumun yetişmesiyle oluşacaktır ve bizim tohumlarımız öğrencilerimizdir. Asil geçmişten aydınlık geleceğe bir nesil yetiştirebilmek temel hedefimizdir. Bu sebeple her tohumla özel olarak ilgilenmek onları hem akademik hem de değerler eğitimi noktasında yetiştirerek gelecek için kaliteli bir toplum oluşturmak gayretindeyiz.

Ders içi değerler eğitimi çalışmaları kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı kazanımları doğrultusunda öğrencilerimiz ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri, Değerler Eğitimi, Siyer-i Nebi ve Kuran-ı Kerim dersleri, alanında uzman, donanımlı öğretmenlerimiz tarafından verilmektedir. Bu derslerde önceliğimiz öğrencilerin derslere severek ve isteyerek katılabilmelerini sağlayabilmektir. Siyer i nebi dersleri kronolojik bir tarih bilgisi olarak değil Peygamber Efendimiz Sallallahu aleyhi Vesellemin örnek şahsiyeti, Peygamberlerin hayatlarından kıssalar anlatılmaktadır.

Derslerde işlenen konular doğrultusunda okul içinde ve okul dışında planlanan değerler eğitimi çalışmaları ile öğrencilerimiz milli manevi değerleri yaparak ve yaşayarak uygulama fırsatı bulurlar. Bu kapsamda; c anlı hatim etkinliği, öğretmenimle camiye gidiyorum etkinliği, kuş orucu etkinliği, her aya bir ayet bir hadis bir dua e etkinliği, ayın değeri çalışmaları, pano çalışmaları, kantincisiz kantin,zekat kumbaram ve İyilik Timleri  yapılan çalışmalardan bazılarıdır.

Öğretmen ve velilerimiz ile yapılan değerler eğitimi çalışmaları ile öğrencilerimizin öğrendiklerini hem okul içerisinde tüm branş öğretmenleri hem de evde aileleri ile uygularlar. Ayrıca veli ve öğretmenlere yönelik yapılan değerler eğitimi çalışmaları ile eğitim çalışmaları bir bütün olarak gerçekleştirilir. Mevlid-i Nebi programı, sabah namazı buluşmaları, yatsı namazı buluşmaları ve “Kardeşim olur musun?” projeleri bazılarıdır.

Değerler eğitimi toplumu oluşturan bireylerin, yaşam içerisindeki davranışlarını gözden geçiren, insanlara olumlu yönden katkı sağlayan, ve daha yaşanabilir bir gelecek için insanda bulunması gereken evrensel değerlerin insana kazandırdığı süreçtir. Herşey sevgiyle güzelleşir, kalplerde yer eder. Öğrecilerimizi sevgiyle yetiştirmek, küçücük bedenlerdeki kocaman kalplerini ahlaki ve islami değerlerle zenginleştirerek, geleceğin örnek bireyleri haline getirip, ufku açık topluma yön verebilecek karakterli bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bu süreçte ihlas samimiyet ve gayretlerimizin güzel sonuçlarını görebilmeyi Rabbimizden niyaz ederiz.

Mesaj Gönderin